I går kveld serverte jeg mat i leirgryte:) Det er utrolig godt og veldig lettvint i grunn...Man må bare forberde leirgryta før den skal inn i ovnen, den må ligge i lunket vann i ca 30 min...slik at den ikke sprekker!!
Jeg starta med å lage en mariande til kyllingfilene...marinaden besto av hvitløk, litt soya saus, olivenolje, litt div krydder og en skvett rødvin...
Skar opp kjøttet i litt store biter å la det i marinaden...Der kan det ligge ei god stund.
Etter at gryta har ligget lenge nok, begynte jeg med å kutte grønnsaker...her kan du bruke det du selv vil og liker...Men jeg brukte gulerot, brokkoli, vårløk, løk, paprika, vannkastanjer og en boks med hakkede tomater.
Så er det bare å blande kjøtt og grønnsaker, og sette dette inn i KALD ovn!...Stekes i ca 1t ved 180 grader. Kjenn på grønnsakene om de er møre;)
Server med ris til:)
BON APPETIT
6 kommentarer:
Nam, nam, det hørtes godt ut! Har aldri prøvd leirgryte i matlagingen, kanskje vi burde prøve!
Klem fra Britt
takk for tips..Leirgryte har vi,..men er lenge siden vi har brukt den.. den skal taes frem igjen =)
ha en fin dag vennen..
klemmer =))
Namnamnamnam!! Snadder! Får vann i munnen!
Sender du rester sørover?? Hehe
Nå er Gubben i hus, og jepp..han sover, akkurat som jeg sa, hehe
Sola skinner, men kaldt og surt, 0 grader og vind..
Ha en fin dag og klem fra meg
Leirgryta er et unikum å bruke...takk for oppskrift:) Jeg brukte min sist helg. La potet og grønnsaker i bunn, svinekoteletter på toppen.
Den kan brukes til alt egentlig. Jeg har med emaljert bunn..den finnes vel uten det også.
Ha en topp kveld, klem fra meg:)
Oi, dette så snadder ut!! Elsker smaken av maten når den er tilbredet i leirgryte:)) Skal prøve denne retten, takk for at du deler:)
Klem
Glemte å spør, men har du noe vann oppi?
Legg inn en kommentar