SIDER

tirsdag 10. januar 2012

Med loven i hånd...

Andreas kom hjem fra skolen, slengte seg ned i sofaen med datan i fanget...Så hører jeg: MAAAAAMMMAAA...!!!! Ha, jeg trenger ikke gjør lekser, for her står det at jeg kan droppe leksene med loven i hånd!!:)...Ja at gutten ble glad, ja det ble han!!
Artikkelen ligger HER!!Jeg måtte jo lese hva som stod jeg å da, for det kan komme ganske mange spørsmål i etterkant av en slik artikkel, hvertfall her i huset:)...Men jeg må si meg endel enig i det som står, for det er jammen meg ikke mye fritid en skoleelev har i dag! Lange dager på skolen, så er det hjem for å spise, slappe av litt, så er det til meg lekser...som kan ta gaaaanske mange timer, så er det fritidsaktiviteter...Ja da har den dagen gått!...Å visst du da har flere enn en unge, så tar det jo enda flere timer!


Tenk så deilig det hadde vært for elevene å kunne tatt fri når skoleklokka ringer etter siste time, slik vi kan når vi drar hjem fra jobb, ja ihvertfall flesteparten kan da det:)
Men det kan de ikke enda ihvertfall, men kanskje det blir slik en dag, for de har jo loven i hånd;)

Har du noen synspunkter rundt dette??


3 kommentarer:

Havfruen sa...

Ja jeg har faktisk det. Vi hadde også lange dager på skolen..var til og med på skolen på lørdager jeg...til ogmed 1. klasse riktig nok....og lekser ble virkelig tatt på alvor!! Og måtte gjøres. Det som er forskjell er aktiviteter på fritiden...mye mere nå...og SFO fantes ikke, mødre var hjem.
Så sånn egentlig, synes jog skolearbeide må være som det er!! Endringer bør kanskje skje på annet hold? Jeg har ikke noe fasit:)

stallnilsen sa...

Ungene har lange dager , det er så sant , så sant.
Så er det all fridtids aktivitetene de skal være med på og, og det er jo ikke bare en ting, men opptill 3-4 aktiviteter de er med på hele uken, ser det på barnebarna mine, de er opptatte hele tia :)

Ha en fin kveld, hilsen Lisbeth

Kari, 50 år sa...

Hei Elin...

Ja, de barna de barna... Ser ut som mange barn har mye å gjøre etter skoletid nå til dags. Når jeg vokste opp hadde vi lange dager på skolen da også, men vi måtte gjøre lekser før vi fikk gjøre andre ting. Mamma var hjemmeværende så det stilte seg vel annerledes med leksehjelp og sånt den gangen også, nå er det vel gjerne sånn at begge foreldrene er på jobb når barna kommer fra skolen og mange barn får ikke alltid til leksene alene. Når de da skal gjøre lekser etter middag, og fritidsaktiviteter blir de vel mindre motiverte og opplagt til lekselesing..
Jeg vet ikke...
Dette var bare mine tanker :)