SIDER

onsdag 16. mars 2011

MIDDAGSTIPS!

I går kveld serverte jeg mat i leirgryte:) Det er utrolig godt og veldig lettvint i grunn...Man må bare forberde leirgryta før den skal inn i ovnen, den må ligge i lunket vann i ca 30 min...slik at den ikke sprekker!!



Jeg starta med å lage en mariande til kyllingfilene...marinaden besto av hvitløk, litt soya saus, olivenolje, litt div krydder og en skvett rødvin...
Skar opp kjøttet i litt store biter å la det i marinaden...Der kan det ligge ei god stund.
Etter at gryta har ligget lenge nok, begynte jeg med å kutte grønnsaker...her kan du bruke det du selv vil og liker...Men jeg brukte gulerot, brokkoli, vårløk, løk, paprika, vannkastanjer og en boks med hakkede tomater.



Så er det bare å blande kjøtt og grønnsaker, og sette dette inn i KALD ovn!...Stekes i ca 1t ved 180 grader. Kjenn på grønnsakene om de er møre;)
Server med ris til:)

BON APPETIT

6 kommentarer:

Britt sa...

Nam, nam, det hørtes godt ut! Har aldri prøvd leirgryte i matlagingen, kanskje vi burde prøve!

Klem fra Britt

Mitt hvite hus sa...

takk for tips..Leirgryte har vi,..men er lenge siden vi har brukt den.. den skal taes frem igjen =)

ha en fin dag vennen..

klemmer =))

Frøydis sa...

Namnamnamnam!! Snadder! Får vann i munnen!
Sender du rester sørover?? Hehe

Nå er Gubben i hus, og jepp..han sover, akkurat som jeg sa, hehe
Sola skinner, men kaldt og surt, 0 grader og vind..

Ha en fin dag og klem fra meg

Havfruen sa...

Leirgryta er et unikum å bruke...takk for oppskrift:) Jeg brukte min sist helg. La potet og grønnsaker i bunn, svinekoteletter på toppen.
Den kan brukes til alt egentlig. Jeg har med emaljert bunn..den finnes vel uten det også.
Ha en topp kveld, klem fra meg:)

Anne Karins Mat og Vin sa...

Oi, dette så snadder ut!! Elsker smaken av maten når den er tilbredet i leirgryte:)) Skal prøve denne retten, takk for at du deler:)
Klem

Anne Karins Mat og Vin sa...

Glemte å spør, men har du noe vann oppi?